mansetoku.com

2024 Yılında Havalimanlarında 481 Acil Duruma Müdahale Gerçekleşti

Blog Image
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılında havalimanlarında 481 acil duruma müdahale edildiğini açıkladı. ARFF ekipleri, 460 araç ve bin 895 personel ile hizmet veriyor.

2024 Yılında Havalimanlarında 481 Acil Duruma Müdahale Gerçekleşti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılında havalimanlarında 481 acil duruma müdahale edildiğini açıkladı. Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) ekipleri, bu süreçte önemli bir rol üstlendi. Ekipler, 460 araç ve bin 895 personel ile hizmet veriyor.

ARFF Ekiplerinin Rolü

Bakan Uraloğlu, ARFF ekiplerinin havalimanları ve çevresinde meydana gelebilecek yangın ve acil durumlara müdahale ettiğini belirtti. Bu ekipler, yaşanabilecek olumsuz durumlarda maddi ve manevi kayıpların önlenmesi için kritik bir görev üstleniyor. Uraloğlu, "ARFF ekiplerimiz 2024 yılında Türkiye genelindeki havalimanlarında 481 acil duruma müdahale etti" dedi.

ARFF ekipleri, uçak kazalarının yanı sıra havalimanları içinde gerçekleşen çeşitli acil durumlara da müdahale ediyor. Bu durumlar arasında piste yakıt dökülmesi, ot yangını ve elektrik yangını gibi olaylar yer alıyor. Bakan, bu operasyonlar sayesinde yaralanma veya can kaybı yaşanmasının önüne geçildiğini vurguladı.

ARFF Personeli ve Araç Filosu

Bakan Uraloğlu, DHMİ’nin ARFF hizmetlerinde uzman personel kadrosu ve son teknoloji araç filosuyla dikkat çekti. 2002 yılında 165 olan yangınla mücadele aracı sayısının 2024 yılı itibariyle 460’a ulaştığını belirtti. Ayrıca, ARFF memuru sayısının 750’den bin 895’e çıkarıldığını ifade etti.

ARFF ekiplerinin araç filosuna yönelik önemli iyileştirmeler yapıldığına dikkat çeken Uraloğlu, "Son yıllarda bu konuda önemli yatırımlar yaptık" dedi. Filoda, uçuş ve yangın güvenliğinde kullanılan çeşitli araçlar bulunuyor. Bu araçlar, yangın söndürme ve kurtarma işlemlerinde etkin bir şekilde kullanılıyor.

Tatbikatlar ve Eğitimler

ARFF personelinin uçak kazalarına ve bina-tesis yangınlarına karşı hazırlıklı olabilmesi için düzenli tatbikatlar yapılıyor. Bakan Uraloğlu, her havalimanında yılda en az bir kere Ateşli Yangın Tatbikatı ve Dar Katılımlı Acil Durum Tatbikatı gerçekleştirildiğini kaydetti. Ayrıca, yılda en az iki kere masaüstü tatbikatı yapıldığı da belirtildi.

Bu tatbikatlar, ekiplerin acil durumlara karşı hazırlıklı olmasını sağlıyor. Bakan, "Her iki yılda en az bir kere Geniş Katılımlı Acil Durum Tatbikatı yapıyoruz" dedi. Bu tür eğitimler, havalimanlarında güvenliğin artırılmasına katkı sağlıyor.